torsdag, april 30, 2009

Valborg 2009

Så var det dags för alla Uppsalabors lediga dag, 30:e april. När jag var ung så bestod dagen av mest fest och sånt men det var länge sedan. Nu brukar det bli ett besök ner på stan och kika på den traditionsenliga Forsränningen anordnad av Uppsala-teknologerna.

Jag tog några filmer.
Film 1



Film 2


 En fin vår önskar jag er alla!
Mats

söndag, april 26, 2009

Fixarhelg i trädgården

Denna soliga helg har jag ägnat mig åt att gräva i trädgården, renovera dammen och efterjustera en del detaljer altantaket.
Det innebär att nu så skall inte altantaket fladdra när det stormar och kanske det inte läcker invid huset. Jag tror jag behöver ta en sväng upp på taket igen.
När det gäller dammen så var den ganska smutsig och det läckte nog någonstans ganska högt uppe på duken. jag ville oxå göra den lite djupare samt utvidga djupgropen för att få plats med fler näckrosor. Resultatet syns på bilderna.



Om 14 dagar eller så skall jag köpa nya fiskar. Det skall bli kul!

En skojig film tog Gilla med:


Mats

torsdag, april 23, 2009

Magnetröntgen av hälen


I går den 22/4 hade jag fått tid för en Magnetröntgen av min ömmande häl. Det tog 3-4 veckor att få en tid på Löwenströmska sjukhuset för MR. Lite bakgrundsinformation om MR hittar man på WIKIPEDIA.
Nu tar det ytterligare en vecka innan min doktor får utlåtandet från röntgenläkaren och jag får något besked. Det gör ju fortfarande ont och syftet med MR:en är att se om det är trasigt någonstans eller om det bara är att vila i 12-19 månader...

Så här kan en magnetkamera se ut. Mer information om radioterapi kan du få på radioterapi.se

Mats

onsdag, april 22, 2009

Slottsstafetten 2009

På allmän begäran lägger jag in några länkar till resultat och bilder från Slottsstafetten 2009 som vanligt arrangerades av Upsala IF.
Resultat hittar du här och bilder här.
Mycket nöje
Mats

måndag, april 20, 2009

"En hållbar framtid" eller "Det finns bara dåliga kläder"!



Upptakten till att jag gick på den här föreställningen var att jag blev bjuden via min roll på mitt  nuvarande uppdrag. Prevas ville säkert visa upp sitt klimatengagemang och samtidgt locka nya kunder. Nu vet jag inte hur många nya kunder det blev eftersom allmänheten var inbjuden men roligt och intressant var det. Jag tipsade Gilla också om det här så vi gick båda och hon tyckte med att det var kul.
Kvällens föreställning genomfördes på galant sätt av Staffan Lindberg som spexade, sjöng och visade intressant statistik varvat med hemska bilder från bibeln.
Här kommer några lågupplösta bilden tagna med myiphone. Staffan visade också bilder på ett antal framgångsrika nya produkter såsom vertikal vindkraft och vågenergi allt från Uppsala och Ångström. Dvs i princip från Tekniska Fysiker:-))
Det roliga för min del var att jag träffade två stycken klasskamrater från 1984 årskull av Teknisk Fysik i Uppsala oxå. Alltid bra med lite nätverkande :-)
Det finns mycket bra information att läsa på Staffan Lindbergs hemsida.
 för den intresserade. Efteråt cyklade de flesta hem från föredraget.

Mats


söndag, april 19, 2009

EU val och jord från komposten

Hur går det här ihop nu då? Kompost och återanvändning samt EU-val?
Jo givetvis förhåller det sig så att det är dags för lite propaganda inför
EU-valet den 7 juni.
Det har ni väl inte glömt eller hur? Och det gäller alltså valet till EU-parlamentet där Sverige skall få 18 platser av totalt 785. Varje kandidat väljs på 5 år.
Se även de
gröna i EU om vad som görs på central europeisk nivå.

Vad som är viktigt för miljöarbetet är vad man gör i praktiken. Vi komposterar året runt och resultatet blir fin jord till trädgårdslandet.


En annan grej är att använda lysdioder för att spara ström. Jag har satt upp dioder ovanför vissa blommor och i belysningen till badrumsskåpet och de drar nästan ingen energi alls!

Bra eller hur,

Mats

måndag, april 13, 2009

Män som hatar kvinnor, en recension

I kväll skall Erik och jag se Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". En recension kommer senare i kväll eller i morgon. Kul skall det bli att se filmen. Vi stafettläste hela triologin i sommras tillsammans och jag räknar med att vi kommer att se alla filmerna också. I alla fall om den första är bra :-)

Recension

Filmen var ganska otäck bitvis och med en lite ojämn karaktärsprestation. Bl a fungerade inte gestaltningen av Harriet Vagner så bra. Dock var övriga riktigt genomförda. Efteråt och även lite under filmens gång så funderade jag över vad de som inte läst boken tyckte om de olika episoderna som bara dök upp hux flux. Det var ganska mycket som utelämnades jämför med boken. Det hade ju varit kul och få se lite hur Lisbeth hackade till sig sina pengar...
Dock var helheten bra och jag kommer att se de övriga två filmerna :-)

Mats

lördag, april 11, 2009

Blåsippor ute i backen står











niger och säger att nu är det vår.
Snart är all is borta från dammen oxå. Tyvärr så klarade inte fiskarna att övervintra i dammen i år :-(( Nya fiskar måste köpas in och de får sen bo i ett akvarium över vintern eller oxå så får jag ordna isolering/genomluftning ed för att fiskarna skall klara sig.
jag har ej bestämt om det skall bli Guldfiskar eller några andra härdiga sorter. Någon som har förslag på härdiga sorter?
Vi håller på och planerar hur trädgårdslandet skall se ut för vårens odlingar. mer om det kommer senare.

God fortsättning på Påsken!

Mats

onsdag, april 08, 2009

Nina Persson med A-camp

Jag var på konsert i går med min fru och såg Nina P med A camp.

















Tyvärr blev jag ganska besviken på framförandet då jag tyckte att publikkontaken helt uteblev, åtminstone 75 % av föreställningen. På slutet blev det lite bättre men hur kul är det att behöva resa på sig ;-) på order av sångerskan?
Tidigare har jag tyckt om att lyssna på Nina och A camp men jag inser nu att hon är mycket bättre på studieinspelad version är så här live på konsert.
Jag tänker inte dissa henna helt,för några låtar var bra i alla fall.
Förbandet med Kristoffer Åström får oxå godkänt efter en ganska trevande start med för hög volym.
Den beskrivning som Johanna Åberg på UNT ger av framträdandet av Nina Persson och A camp som ett "uppsluppet band"förstår jag ej;-) men vi tycker väl olika.

Mats

söndag, april 05, 2009

Våren har infunnit sig i Uppsala

Gårdagen präglades av en stor varm sol och mycket uteverksamhet.
Jag bytte hjul på bilen, skiftade däck på cykeln samt lagade en punktering på den gamla cykeln. Allt detta gjordes givetvis utomhus i solen.
Vi hade bara ca 13 grader varmt i skuggan men i solen räckte det bra till. Medan jag mekade så rensade Gilla rabatterna från gammalt skräp. Blommor har börjat komma fram, än så länge bara några krokusar som slagit ut men man kan se många vårlökar sticka upp. Snart kommer de oxå att blomma!


Vi ställde oxå fram lite påskpyssel.



Nu skall jag strax åka till Friskis & Svettis för lite förmiddagsstyrketräning!

Mats