Gilla såg på Niklas Mat på SVT häromdagen och blev så sugen på en kaka han lagade. Hon övertalade mig att laga en sådan Choklad- och rödbetskaka och det har jag nu gjort.
Här kommer lite bilder från min tillagningsprocess. Som synes ger rödbetor en del spår...
Originalreceptet ser ut så här:
Beräknat för 8 portioner
2 stora rödbetor
100 g mörk choklad
4 dl vetemjöl
3 dl farinsocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 ägg
50 g smör
2 dl mjölk
socker
smör
florsocker
4 små rödbetor, till garnering - kan utelämnas
Jag struntade i dekorationsrrödbetorna och tog ca 0,5 dl mer kakao och motsvarande mängd mindre Ffarinsocker. Inget fluorsocker tog jag heller men det kan man ju ta om man vill ha den lite vitare:-)
Jag tyckte det verkade så sött i alla fall.
Den fick vara i ugnen ca 20 minuter med 175 ° och varmluft.
Nu står den och svalar lite i ca 40 minuter eller tills vi blir tilräckligt sugna. Då skall den avnjutas med vaniljglass och kaffe för de som önskar:-)
Den blev jättegod och mäktig!
med hjälp av min Iphone
Tänk på att minska koldioxidutsläppen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar