tisdag, september 15, 2009

Age of Stupid

The Age of Stupid Global Premiere Trailer from Age of Stupid on Vimeo.


År 2055. En man (Peter Postlethwaite -De misstänkta, I faderns namn, Brassed Off) blickar tillbaka från en framtid där världen ligger i spillror, förstörd av en mängd miljökatastrofer. Han tittar tillbaks på en rad händelser i början av 2000-talet och ställer sig frågan varför vi inte gjorde något åt klimatförändringarna medan vi hade chansen. Hur kunde vi låta det gå så långt?

Greenpeace och The Age of Stupid

Greenpeace är medansvariga för den globala premiären i 25 av premiärländerna och bidrar med rapporter från områden som drabbas av klimatförändringar. Vi sätter upp satellitlänkar till Himalaya - där lokalt boende kommer att förklara vilken effekt de minskande glaciärerna har på dricksvattentillgången, och Indonesien - avskogning i områden som Indonesien står för en femtedel av världens utsläpp av växthusgaser.

Not stupid

Filmen The Age of Stupid är en del av kampanjen ”Not Stupid” som beskriver verkligheten bakom klimathotet. Målet är att inspirera en 250 miljonerspublik över hela världen att bli klimataktivister, med huvudfokus på COP 15 mötet I Köpenhamn i december i år. Projektets budget på £450,000 har samlats in genom en rad smarta initiativ och genom privata investerare. Projektet är möjligt tack vare att produktionsteamet arbetat för mer eller mindre minimilöner i nästan fem år.


Mats
med hjälp av min Iphone
Tänk på att minska koldioxidutsläppen!

Inga kommentarer: